arkeologer vid fynd

Aktivitet|2022.07.09 —2022.07.25 kl 10:00

Möt fynden i Sölvesborg i sommar!

I cirka 80 år har arkeologiskt fyndmaterial som grävdes fram i delar av Sölvesborgs slottsruin legat outforskat. Nu ska fynden åter få se dagens ljus!

I samband med undersökningar av de tidigare fynden har ett arkeologiskt projektkontor upprättats i Slottslängorna under sommaren 2022. Här kan vi lägga grunden för framtida undersökningar av borgkullen och väcka nyfikenhet, kunskap och diskussion kring platsens betydelse då, nu och i framtiden!

Välkommen till Slottslängorna och en unik möjlighet att få träffa arkeologer från Blekinge museum i arbete med fyndhantering. Vi berättar gärna mer om projektet och visar hur vi jobbar med arkeologiskt material!

Möt fynden! arrangeras av Blekinge museum i samarbete med Sölvesborgs kommun, Blekinge fornminnesförening, Sölvesborgs och Listers fornminnesförening samt Studieförbundet Vuxenskolan.

Glashyttan, Slottslängorna Sölvesborg

För vem?
Små som stora med nyfikenhet och intresse för historia och arkeologi

När?
Lördag 9 juli kl 10-16

Träffa arkeologer som berättar om och visar fynd!
Blekinge fornminnesförening visar tillverkning av traditionella pilbågar

Måndag 18 juli kl 10-16

Måndag 25 juli kl 10-16
Träffa arkeologer som berättar om och visar fynd!
Ola Palmgren guidar vid borgsruinen under dagen! (Tider kommer)

Kontakt: Charlotte Nordheim
Plats/lokal: Sölvesborg