Kul för barn|2021.07.01 —2021.08.31

Sälstrandens hemlighet

Kom till Blekinge museum i sommar och bli arkeolog du också! Här blandas fantasi och lekfulla uppdrag med spännande fakta. Du får gräva, utforska, tävla och samtidigt lära dig mer om riktiga fynd som gjorts på plats i det blekingska landskapet. Kul aktivitet för er som besöker museet tillsammans med barn!

För länge, länge sedan bodde ett nu okänt folk på ön där vi står. Arkeologer har gjort de första fynden på platsen som kallas för Sälstranden efter de många förgyllda sälfigurer som hittats. Vilka var det som levde här? Varför gömde de allt guld under havsytan? Och vad var det som hände när ön full av rikedomar plötsligt försvann?

Öppet tisdag-lördag kl 12-16! Stängt söndag och måndag.

Här bokar du din biljett: Evenemang av Blekinge museum (nortic.se)
även barn med fri entré behöver bokas. Observera att entrébiljett krävs för samtliga delar av museet under juli-augusti, gäller även lekplatsen.

Vi tar emot drop-inbesök i mån av plats till utomhusaktiviteterna.

Kontakt: Charlotte Nordheim
Kostnad: Vuxen 60:-, barn/unga under 20 år fri entré.
Plats/lokal: Blekinge museum, Museigården