Fotograf Nils J. Nilsson

Fototävling|2021.05.01

Årets Blekingebild 2021

Inriktningen på tävlingen är dokumentärfoto på temat: Den levande landsbygden. Föreställ dig vad som kan vara intressant för en betraktare om 100 år. Din bild kommer att bevaras för framtiden som en del i museets stora fotosamling.

För tredje året i rad arrangerar Blekinge museum den uppskattade fototävlingen ”Årets blekingebild”. Vi vill tillsammans med allmänheten göra en fotografisk samtidsdokumentation av livet i Blekinge 2021.

Tävlingen är öppen för alla, professionell som amatör, men du som deltar i tävlingen måste vara myndig eller ha målsmans tillstånd.

Tävlingen pågår mellan 1 maj och 31 december 2021.

Därefter utses första, andra och tredje pris av en sakkunnig jury, bestående av Anna Tärnhuvud, Mattias Mattisson, Ola Åkeborn, Magdalena Caris och Jonas Eckerbom.

Din bild måste vara tagen i Blekinge. Den skall vara tagen under 2021.

Max 3 bilder per deltagare.

Endast digitala bilder i jpg-format med en bildstorlek om 300 pixlar per tum, pixeldimension minimum 3000 pixlar på längsta sidan. Fotograferar du analogt vill vi ha en skannad kopia av bilden.

De tre vinnande bilderna kommer efter tävlingen
att visas på Blekinge museum.
Priser:
1:a pris: 5 000 kr + bokpaket + inramat foto
2:a pris: 2 000 kr + bokpaket + inramat foto
3:a pris: presentkort i museets butik á 500 kr + bokpaket + inramat foto

Förstapristagaren får också glasskulpturen ”Linsen”, formgiven av konstnären Malin Mena.

Kontakt och information
Jonas Eckerbom, Blekinge museum, tel 0455-30 49 67