Tre porträtt. Från vänster greve Hans Wachtmeister, porträtt 1700-talet, i mitten foto av en skeppsgosse, porträtt från 1700-talet av en kvinna.

Utställning|2021.07.01 —2023.03.19

VÄRLDSARVET ÖRLOGSSTADEN KARLSKRONA!

Grevagården är öppen ordinarie öppettider.

Utställning i Grevagården!

Välkommen till ett levande världsarv med obruten verksamhet sedan 1680! Med lek, fakta, filmer (ej tillgängliga p.g.a. Coronarestriktioner), digitala lösningar och historiska röster tar vi med dig på en resa från stormaktsdrömmar till en modern örlogsstad! Möt människorna och lyssna på deras berättelser om livet i örlogsstaden från dåtid till nutid!

EJ TILLGÄNGLIGT p.g.a. Coronarestriktione
På äventyr med Valentin och Råkåkå!

Våra yngre besökare kan följa barnspåret genom utställningen tillsammans med råttan Råkåkå som berättar om sina äventyr på de sju haven. När du löst alla uppgifter väntar en liten belöning i museets reception!

Du kan också hitta kul saker att prova på i "Barnkammaren" i Grevagården!

Ljudvandringar
Museet erbjuder gratis ljudvandringar till alla besökare. Vandringen tar dig genom utställningen Världsarvet örlogsstaden Karlskrona.

Kontakt: Charlotte Nordheim
Kostnad: Sommarentré 1/7-31/8. Vuxen 60:- Barn/unga under 20 fri entré. Övrig tid fri entré!
Plats/lokal: Blekinge museum, Grevagården