Utställning|2019.06.15 —2019.08.18

Saxemara båtvarv

Utställning om båttyper i Blekinge och information om skeppet "Gribshunden" som sjönk vid Ekön 1495.

Utställning öppen dagligen kl 10-16.

Det finns ramp in till utställningen som visas i det f.d. bostadshuset.

Saxemara båtvarv, beläget vid Saxemaraviken i Ronneby kommun har funnits på platsen sedan 1927. Förr fanns det liknande båtbyggerier längs hela Blekinges kust. Idag är detta det enda i sitt slag som ännu är i drift. Saxemara båtvarv ägs av Blekinge museum och båtbyggeriverksamheten drivs av båtbyggare Niklas Nyström.

Du är välkommen att ströva runt på varvsområdet och titta på båtarna som ligger förtöjda. Båtbyggeriverksamheten och varvshallen är inte ett arbetslivsmuseum utan ett fungerande varv där båtbyggare Niklas Nyström reparerar och bygger träbåtar. Därför är tillgängligheten begränsad till varvshallen och andra arbetsytor.

Vill ni boka en visning?
Kontakta Niklas Nyström på telefon 0738-10 77 30.

Kontakt: Christina Berup
Plats/lokal: Saxemara