Öppet hus|2019.06.15 kl 13:00

"Gribshundens" stävfigur tillbaka!

Nu är "Gribshundens" stävfigur tillbaka i Blekinge!

Efter drygt  tre år på konservering i Danmark är nu den spektakulära stävfiguren tillbaka i Blekinge. Det firar vi med ett extra öppet hus i museet föremålsmagasin.

Vi passar också på att uppmärksamma Valdemardagen (enligt dansk almanacka) och firar att det är 800 år sedan den danska flaggan Dannebrogen föll ner från skyn, enligt legenden, till Valdemar Sejrs trupper under slaget vid Lindanäs i Estland. Den är möjligen världens äldsta nu officiella flagga.

Vid evenemanget i Brede i början av juni fick Blekinge museums styrelseordförande Jesper Rehn, landshövding Sten Nordin och kommunstyrelsens ordförande i Ronneby, Roger Fredriksson ta emot Dannebrogen i gåva.

Här kan du läsa mer "Gribshunden" den danske kung Hans flaggskepp som förliste och sjönk utanför Ronneby 1495.

Den spektakulära stävfiguren är den enda av sitt slag i världen!

Vi stänger kl 16.00.

Om du inte kan komma 15/6 är du välkommen under ordinarie öppettider i föremålsmagasinet torsdagar kl 13-16.

Mer information om "Gribshunden"hittar du här!

Kontakt: Christoffer Sandahl
Plats/lokal: Rosenholm