Aktivitet|2019.08.25 kl 11:00

Arkeologidagen 2019

Arkeologin visar upp sig – öppet hus kring blekingska fynd och projekt Välkommen på öppet hus i föremålsmagasinet på Rosenholm på temat arkeologiska projekt. Passa på att ställa frågor till arkeologerna och du får även möjlighet att titta på fynd som tidigare inte visats för allmänheten.
Program

På Arkeologidagen 2019 blir det ett samarrangemang mellan Blekinge museum, Region Blekinge, Ronneby kommun, Lunds universitet och Sensus studieförbund. I Blekinge museums föremålsmagasin Rosenholm har vi öppet hus på temat arkeologiska projekt. Du får möjlighet att ställa frågor till personer som är inblandade i alla spännande forskningsprojekt och att titta på fynd som ännu inte hunnit visas upp för allmänheten.

Närvarande arkeologer och projektdeltagare kan utfrågas om detaljerad och aktuell information kring de arkeologiska projekten för Vämö, Gribshunden, Elleholm, Siretorp, Östra skärgården och Västra Vång. Dagen riktar sig till intresserade av arkeologi i alla åldrar och särskilda barnaktiviteter kommer att finnas.

Hela arrangemanget är kostnadsfritt med undantag för fika som kommer att finnas till försäljning.

Besöka

Adress: Skrädderivägen, 371 55 Karlskrona, Rosenholm, Karlskrona

Det öppna föremålsmagasinet på Rosenholm ligger cirka 6 km norr om centrum. Hit tar man sig enkelt med egen bil alternativt buss ut till Arenaområdet.

Tillgängligheten vid museets magasin är god. Handikapparkering finns i direkt anslutning till entrén. Samtliga delar av arrangemanget sker på bottenplan. Trappor och hiss leder upp till övervåningen där kaffe och fika serveras.

Evenemanget avslutas kl 16.00.

Kontakt: Christoffer Sandahl
Plats/lokal: Rosenholm
I samarbete med: Blekinge museum, Region Blekinge, Ronneby kommun, Lunds Universitet och Sensus studieförbund.