Aktivitet|2019.08.25 kl 11:00

Arkeologidagen 2019 - arkeologiska projekt

Välkommen på öppet hus i föremålsmagasinet på Rosenholm på temat arkeologiska projekt. Du får möjlighet att ställa frågor till arkeologer och forskare som är inblandade i alla intressanta forskningsprojekt. Du får även chansen att titta på nya spännande fynd som nu är utställda för första gången!

Dagen riktar sig till intresserade av arkeologi i alla åldrar. För våra yngre besökare finns det barnaktiviteter!

Du får senaste nytt om Wämö, Gribshunden, Elleholm, Siretorp, Östra skärgården och Västra Vång.

Historia i realtid kl 13!
Spännande värre blir det när konservator Max Jarehorn undersöker vad som döljer sig under bronskålen från Elleholm. Är det en skattgömma? Eller är det bara en skål som hamnat upp och ner? Under utgrävningen i Elleholm 5-9 augusti påträffades en starkt korroderad/ärgad brons- eller kopparskål. Då är i dåligt skick - och inte går att konservera - beslöts att plocka upp den som ett preparat.  Här kan du se när skålen togs upp: https://youtu.be/RsoE3nkekfw

Fika finns att köpa!

Det öppna föremålsmagasinet på Rosenholm ligger cirka 6 km norr om centrum. Hit tar man sig enkelt med egen bil alternativt buss ut till Arenaområdet. Buss nr 5 Nättraby-Centrum trafikerar. Hållplats finns på Arenavägen.

Tillgängligheten vid museets magasin är god. Handikapparkering finns i direkt anslutning till entrén. Samtliga delar av arrangemanget sker på bottenplan. Trappor och hiss leder upp till övervåningen där kaffe och fika serveras.

Adress: Skrädderivägen 3, 371 55 Karlskrona

Busstidtabell

Evenemanget avslutas kl 16.00.

Kontakt: Christoffer Sandahl
Plats/lokal: Rosenholm
I samarbete med: Blekinge museum, Region Blekinge, Ronneby kommun, Lunds Universitet och Sensus studieförbund.