stenhuggeriarbetar 1800-tal

Utställning|2019.06.22 —2019.08.18 kl 10:30

Tjurkö stenhuggeri

På sommaren, kan du som besöker stenhuggerimiljön vid Herrgården på Tjurkö, även se utställningen "Hugga i sten" och kostnadsfritt låna ljudvandringen "En värld av vatten och sten" i Restaurationshuset. Här finns utställningar och försäljning av lokalt konsthantverk. Du kan även köpa glass och kaffe. Restaurationshuset drivs av konst- och hantverksföreningen Skärgårdskraft. Vägbeskrivning: Vik av från E22 mot Sturö, Tjurkö När du kommit till Sturkö, följ skyltar mot Tjurkö. Vid första T-korsningen på Tjurkö följ skyltning mot Herrgårdsviken.

Genom området löper en markerad vandringsled som passerar flera anläggningar och minnesmärken från stenhuggeriets tid. Hela slingan är cirka 1,5 km lång.

OBS! Stigen är ej handikappanpassad! Vissa partier av stigen går i uppförsbacke och på vissa partier av stigen ligger stenskravel.

Vi stänger kl 18.00.

Läs mer!