Hjortahammar gravfält

Föreläsning|2019.07.02 kl 18:00

Blekingsk järnålder

Saga och sanning och lite däremellan. Genom dagens forskning får vi nya perspektiv på detta, de små kärnbygdernas landskap och hur det utvecklats från Kristi födelse och fram till medeltiden.

Arkeolog Mikael Henriksson lyfter både nya och gamla uppfattningar kring järnåldern, dess människor, byar och gravfält.  Vad händer just nu inom forskningen? Vilka nya berättelser kan tänkas finnas om denna arkeologiska period i framtiden?

Efter fikapaus avslutas kvällen med en gemensam vandring på Hjortahammar gravfält tillsammans med Mikael Henriksson.

Fika finns att köpa i Cafeét från kl 18.00

Evenemanget ingår i evenemanget "Berättelser under eken"

Kontakt: 073-333 75 80
Kostnad: Pris 90 kr, med Blt-kort 80 kr, barn under 7 år gratis. Biljetter köps på plats.
Plats/lokal: Hjortahammar skola
I samarbete med: Berättelser under eken,Hemgjort i samarbete med Blekinge museum