Föreläsning|2018.09.16 kl 13:00

Föredrag - Vapen i Blekinge museums samling

Den 16 september är det öppet hus på föremålsmagasinet Rosenholm.

Bland de tusentals föremål som finns i Blekinge museums samlingar finns även många äldre vapen. Den 16 september är det dags för höstens första söndagsöppet på föremålsmagasinet Rosenholm och temat för dagen är just vapen.

Kl 13 berättar antikvarie Stefan Flöög om ett antal vapen från vår samling. Bland annat ”Get-Olas” pistoler och gjutformar från 1800-talets mitt. Hans unika bevarade gjutformar är de enda kända exemplaren tillverkade i järn, för gjutning av mässingpistoler. Vi visar också föremål från med anknytning till Karlskrona grenadjärregemente, en samling som inte visats i Blekinge sedan 1940-talet.

Du kan självfallet ta del av tusentals andra museiföremål in våra öppna magasin. Du kan ställa frågor om föremål, söka i databaser och titta i magasinet. Barnen kan "fickla" eller gå på bildjakt.

Öppet kl 11-16. Fri entré.

Kontakt: Christoffer Sandahl
Plats/lokal: Rosenholm