Aktivitet|2018.09.24 —2018.09.28

Skapa historia

"Skapa historia!" ett fotoprojekt som skapar framtidens historia och som berättar för kommande generationer om hur vi lever nu och vad vi tänker om platsen där vi bor och är.

Wretmarks Foto och Blekinge museum gör gemensam sak i projektet som går ut på att dokumentera personer som bor eller vistas i Blekinge under sommaren/hösten 2018.

De som fotograferades fick svara på följande frågor:
Vad är viktigt för dig just nu?
Vad betyder Blekinge för dig?
Vilka framtidsdrömmar har du?

Bilderna och frågeformulären finns nu bevarade på Blekinge museum som en hälsning till framtida Blekingebor.

Ett av Blekinge museums uppdrag är att långsiktigt bevara regionens immateriella och materiella kulturarv. Museet samlar in arkivmaterial och uppgifter som är av allmänt intresse och för historiska eller vetenskapliga forskningsändamål. Vi samlar in fotografier, arkivalier och föremål.

Ändamålet med fotoprojektet Skapa historia är att ta en ögonblicksbild av livet i Blekinge år 2018. Tillsammans med fotografi, uppgifterna och svaren på blanketten skapar vi en samtidsdokumentation.

Kontakt: Jonas Eckerbom
Plats/lokal: Wretmarksfoto, Borgmästaregatan i Karlskorna