Visning/guidning|2018.07.01 —2018.07.31 kl 11:00

GUIDADE TURER

För hela familjen kl 11, 12, 13, 14, 15. Följ med till det tidiga 1700-talet och möt Grevinnan eller Skafferskan eller Trädgårdsmästaren i en visning. Du träffar inte alla samma dag utan det varierar. Du kan ringa till receptionen 0455-304985 för att få reda på vilken visning som är aktuell för dagen. Ingen förbokning krävs! Visningen pågår cirka 20-30 minuter.

Välkommen att ta del av tre dramatiserade familjevisningar, som utspelar sig här på Grevagården! I visningarna får du följa med tillbaka till tidigt 1700-tal när Grevagården var nybyggd. Här i Wachtmeisterska palatset har familjen Wachtmeister precis flyttat in. Karl XI, som grundade staden Karlskrona är inte längre kung i Sverige utan har efterträtts av sin son Karl XII. Det stora nordiska kriget pågår och Sverige befinner sig i krig med Danmark, Polen och Ryssland.

Grevinnans långa lista - en guidad tur
Grevinnan Sophia Lovisa Wachtmeister sköter hela ruljangsen på Grevagården, enligt vad som förväntades av 1700-talets adelshustrur. Sophia Lovisa för noggrant kassabok över godsets tillgångar och kostnader från år 1692 tills det att hon dör 1720. Det är hon som förvaltar gården och tar hand om hushåll, tjänstefolk och de sju barnen. Just idag är det extra mycket att göra för idag ska Grevens namnsdagspresent planeras.

Wachtmeisterska palatset söker tjänstefolk - en guidad tur

Gillar du att ta i? Har du en god näsa? Kan du hantera en solfjäder? - Ja, då kan du söka tjänst här i Wachtmeisterska palatset. Skafferskan Maria-Sophia Jöransdotter håller anställningsprov och berättar om vilka karaktärsdrag och färdigheter som efterfrågas.

Barockträdgårdens hemligheter - en guidad tur
Hur många vita trekanter gömmer sig i trädgården? Gillar rosorna musik? Vad händer om man slår sig ned under idegranarna? Trädgårdsmästare Jan Mikael Fellman känner till både dåtid och framtid. Han tar med barnen på en upptäcktsfärd och delar med sig av trädgårdens hemligheter.

Skådespelare: Jan Fiedler, Tove Njåstad, Anna Lahmer.
Manus och regi: Emelie Trossö och Anna Johansson

Kontakt: Marcus Sandekjer
Kostnad: Ingår i entrébiljetten. Barn/unga under 20 år fri entré!
Plats/lokal: Blekinge museum, Museigården