Utställning|2017.03.11 —2017.04.02

Revynostalgi

Utställningen visas t.o.m. 2 april! Åren 1980-84 hände mycket på Revyfronten i Karlskrona. Hela fyra olika lokalrevyer sattes upp och spelades för fulla hus med start på Nyårsaftonen och därefter på helgerna ett antal veckor framåt: JUBILEUMSREVYN, NU ÄR VI FYLLDA, SYDFRÄNT och FÖR FULLA SEGEL.

Utställningen vill ge ett synintryck av hur det då kunde se ut i en klädloge på Konserthusteatern med sminkbord, spegel och färgrika kläder, skor hattar mm, allt förberett för snabba klädbyten mellan kupletter och sketcher, där på scenen.

Dessutom visas en hel del saker, program, foton och recensioner som sparats och minner om revytiden och de välkända komikerna Stig och Martin (Wihlborg respektive Okmark) liksom alla de senare tillkommande aktörernas mångskiftande revynummer. Ännu ett par namn behöver nämnas: Carl-Eric Bengtsson och Karl-Erik Sahl. De fungerade i bakgrunden, under hela revytiden, som producenter och inspiratörer. Utan dem hade det nog inte blivit så lyckat som det nu blev. Och så var det ju Bartja förstås, konstnären som försåg oss med mustiga karikatyrer av våra kära makthavare, vilka vi så välvilligt "grillade" i våra texter.

Begränsad tillgänglighet när hörsalen är uthyrd.

Kontakt: Karin Nilsson
Plats/lokal: Blekinge Museum, Hörsalen