5 kvinnliga arkeologer studerar ett fynd. Oklart vad.

Film|2020.08.30 —2021.12.31

Spännande spår av havsnära boplats

Ny film om de makalösa utgrävningarna i Ljungaviken!

Genom de arkeologiska utgrävningarna i Ljungaviken kommer vi kittlande nära människorna som levde på platsen för 8400 år sedan. I en nyproducerad film får du följa med arkeologerna i sökandet efter de ledtrådar som gör att vi kan lära känna individerna som en gång uppförde sina hyddor här, lockade av samma sak som gör att vi idag vill bygga bostäder på platsen - ett havsnära läge.

Se filmen här

De arkeologiska spåren inom det som idag kallas Ljungaviken sträcker sig över mer än 8000 år. Här finns lämningar efter jägare- och samlargruppers boplatser, en omfattande närvaro under bondestenålder samt gravar och husområden som kan dateras till brons- och järnålder.

Kontakt: Mikael Henriksson
Plats/lokal: Hemma i soffan