Guidning|2020.07.03 —2020.07.22 kl 19:00

Stadsvandring i världsarvets äldsta delar

Guidad visning av utgrävningarna i kvarteret Gulin i Karlskrona. Var med och upplev live när historia från örlogsstadens begynnelse åter kommer upp i ljuset.

I sommar pågår utgrävning av kvarteret Gulin längs skeppsbrokajen. Här i den tidigare handelshamnen låg fastigheter och tomter med koppling till handel och sjöfart. I kvarteret fanns under 1700-talets mitt även stadens enda fabrik för tillverkning av kritpipor.

Tillsammans med Blekinge museums kunniga guide får du veta mer om den gamla handelshamnens funktion, titta på unika fynd och lyssna på tidigare okända världsarvsberättelser.

Covid-19
För att förhindra smittspridning och säkerställa rekommenderat avstånd mellan deltagare begränsar vi antalet till 25 personer per guidad tur.
Förbokning krävs. BOKA BILJETTER HÄR!

Biljetter kan inte bokas genom museet utan endast via Nortic.

Guidningen är anpassad för dig med funktionsvariation.

Kontakt: Ola Palmgren
Kostnad: Vuxen 150:-. Barn 0-12 50:-. köp biljett via Nortic. Länk finns ovan.
Plats/lokal: Kvarteret Gulin i Karlskrona, Södra Smedjegatan mittemot gamla fängelset.