Foto av Anna Tärnhuvud. Utsläppt hår, brun och svart tröja. Hon står framför gröna växter.

Fotoutställning|2020.07.04 —2020.09.27

Anna Tärnhuvud

Berättelser av en bildjournalist

Genom nyhetshändelser, vardagsögonblick och livsöden skildrar den prisbelönta fotografen Anna Tärnhuvud en del av samhällshistorien under det senaste decenniet.

Anna Tärnhuvud arbetar som frilansfotograf med uppdrag för bland annat Aftonbladet och fotoagenturen Kontinent. Utbildade sig till socionom men sadlade om och studerade till fotograf vid Nordens Folkhögskola Biskops-Arnös. Vunnit flera priser för sina bilder. 2016 tilldelades hon K W Gullers stipendium för förtjänstfulla insatser på det dokumentära fotografiets område. Gick till historien att som första kvinnliga fotograf tilldelas huvudpriset "Årets bild" Den vinnande bilden visar dramatiken efter terrordådet på Drottninggatan 2017.

För dig som inte kan besöka museet finns Annas foton även digitalt här:

Anna Tärnhuvud - Berättelse av en bildjournalist.

Biljetter köper du säkrast här via Nortic

Kontakt: Jonas Eckerbom
Kostnad: Vuxen 80:-, barn/unga under 20 år fri entré. Efter 1/9 fri entré för alla.
Plats/lokal: Blekinge museum

Besöksadress: Fisktorget 2