virtuellt|2020.07.06 —2021.08.31

Besynnerligt från Blekinge 1

I första filmen ur serien "Besynnerligt från Blekinge" får du veta mer om ett spännande föremål som Blekinge museum nyligen fått in till samlingarna.

I barnmorskans väska

Barnmorskeväskan tillhörde Doris Jedemark, verksam som barnmorska i Blekinge under flera årtionden.

Doris var välkänd i Karlskrona där hon förlöste många barn. Många nyblivna mammor har berättat att de upplevde henne som sträng och barsk, speciellt om den blivande mamman var ogift. Sista tiden som yrkesverksam arbetade Doris vid mödravårdscentralen i Karlskrona.

Känsliga tittare varnas eftersom instrumenten som visas kan vara lite obehagliga att se!

Tack till barnmorskorna Gunlis, Anja, Alejandra och Christina för experthjälp för att tolka innehållet i Doris väska!

SE FILMEN HÄR!

Kontakt: Christoffer Sandahl