Öppet hus|2020.02.23 kl 11:00

Klara, färdiga, gå!

Öppet hus på föremålsmagasinet Rosenholm

Söndagen den 23/2 är det dags för årets första öppet hus på Blekinge museums föremålsmagasin Rosenholm. Eftersom det är sportlov har vi valt ett passande tema för dagen: idrott. Vi visar äldre föremål med sport – och idrottsanknytning och vi gästas av flera intressanta personer. Elithandbollsspelarna Victor Ahlstrand och Erik Borgenhäll från HIF Karlskrona kommer och berättar om sin sport kl 12.00.  Vi får även besök av de välkända före detta sportjournalisterna Roland Andersson och Torbjörn Sunesson.

Lena Eklund, mästare i historiskt armborstskytte, medverkar också under dagen. Föredrag kl 11.30 och kl 13

Kl 14 blir det familjevisning med frågesport: Följ med på en visning i museets föremålsmagasin. Vi tittar närmare på några spännande föremål ur historien och letar efter kluriga kopplingar till sportens värld.

Riktar sig till barn ca 4-10 år med vuxet sällskap

Hela dagen: Föremålsorientering! I de två föremålsmagasinen gömmer sig 10 orienteringsskärmar. Lyckas du hitta alla med hjälp av kartan och stämpelkortet? Ett pris väntar dig som lyckas få full pott utan att gå vilse!

Evenemanget är ett samarbete med BLIS, Blekinge idrottshistoriska sällskap.

I föremålsmagasinet kan du se tusentals spännande föremål som på olika sätt berättar om Blekinges historia. Du kan bland annat titta på "Gribshundens" stävfigur och andra fynd från skeppet.

Hitta hit:

Museets öppna magasin ligger på Skrädderivägen 3 på Rosenholmsområdet.

Följ skyltar "Blekinge museum" längs Vaktvägen.
Buss nr 5 Nättraby-Centrum trafikerar. Hållplats finns på Arenavägen. Följ sedan skyltar.

Vi stänger kl 16.

Kontakt: Christoffer Sandahl