Foto_Anders_Löwdin_Sveriges_riksdagutstallnin.jpg

Vernissage|2020.03.08 kl 14:00

fira demokratin!

En vandringsutställning från Sveriges riksdag. Riksdagens tredje vice talman Kerstin Lundgren inviger utställningen.

För hundra år sedan beslutade Sveriges riksdag att införa allmän och lika rösträtt. Många människor var engagerade i det som har beskrivits som 1900-talets viktigaste riksdagsbeslut. Nu uppmärksammar riksdagen demokratins genombrott i vårt land genom ett fyra år långt demokratijubileum.

Utställningen berättar historien bakom beslutet om allmän och lika rösträtt. En berättelse där gräsrötter och politiker varit viktiga aktörer som format vår demokrati.

Utställningen "Fira demokratin!" är en vandringsutställning från Sveriges riksdag.

Kontakt: Ola Palmgren
Plats/lokal: Blekinge museum