Utställning|2019.11.14 —2020.01.26

Ull för livet

Ingen annan fiber är så hållbar, praktisk och miljövänlig som ullen. Få upp ögonen för den fantastiska svenska ullen i vandringsutställningen Ull för livet!

I Sverige har vi 578 000 får som ger ca 1000 ton ull per år. Den mesta ullen slängs! All ull lämpar sig inte för textil konfektion men det finns andra användningsområden. I en gemensam strävan mot ett hållbart samhälle vill vi att fler ska få upp ögonen för svensk ull.

Utställningen presenterar småskaligt inhemskt ullhantverk och visar ullens fördelar och varierande användningsområden. Ullen kommer från svenska får och garnet är spunnet på svenska spinnerier.

Vandringsutställningen är framtagen av Sveriges hemslöjdskonsulenter/regionala utvecklare som strävar efter att skapa samverkan och lyfta ullnäringen i landet ur ett hantverks- och kunskapsperspektiv.

I utställningen visas även verk av textilartisten Mimmi Nilsson, filtmakaren Vera Frederiksen Zhotkevich och elever från Blekinge folkhögskola.

Läs här om vad som händer under utställningsperioden!

Kontakt: Slöjd i Blekinge, Carina Karlsson Telefon: 0455-73 71 43
Plats/lokal: Blekinge museum, Barnens verkstad