Teater|2019.09.22 kl 14:00

Den olycklige danske prinsen

Efterlängtad nypremiär! Monologen gestaltar kung Kristian II:s liv i en timslång föreställning.

Text och regi av Margareta Skantze, musik av Astrid Selling och scenografi av Viktoria Rosén. Rollen som Kristian II spelas av Johan Westermark.

Bara en röst och musik får en att förnimma en svunnen tid – och skapar rent filmiska scener av kyrkbröllop, stora fälttåg, grymma avrättningar och tysta sorgeskrik. Maximerad minimalism.(BLT 3 nov 2016)

NORTIC

Teater Kontur

Kontakt: Marcus Sandekjer