Bokrelease|2019.09.15 kl 14:00

”Där brast ett ädelt hjärta. Kung Kristian II och hans värld.”

Ny bok av Margareta Skantze presenteras!

Bokens centralgestalt är Kristian II, i svensk historieskrivning kallad Kristian Tyrann. Men det är en bild skapad på diktamen av Gustav Vasa. I ”Där brast ett ädelt hjärta” stiger birollsinnehavarna fram, tar plats och blir synliga. Därigenom förändras bilden både av vad som hände under det turbulenta skiftet kring år 1520 och av den förtalade Kristian II. Genom att skärskåda detta skeende finns mycket att lära om vår egen tid och dess bruk av propaganda och ”fake news”.

Margareta Skantze har varit verksam inom kulturlivet sedan slutet av 1960-
talet, som radioproducent, journalist, översättare, skådespelare, dramaturg, regissör och dramatiker. Under 2000-talet har hon ägnat stor del av sin tid åt att som fristående akademiker utforska Europas historia.

Kontakt: Marcus Sandekjer
Plats/lokal: Blekinge museum, Hörsalen