Blekinge museum

PorträttHan leder en svag regering, brottas med dalande opinionssiffror och den värsta flyktingkrisen sen andra världskriget. 2015 var ett jobbigt år för Stefan Löfven som fick göra en kovändning i flyktingfrågan. I september sa han: "Mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt". Tre månader senare inför hans regering id- och gränskontroller. Här möter han pressen under EU-toppmötet i Bryssel 2015-09-24. För Aftonbladet.


Anne-Lie Svensson från Karlskrona har varit en mycket framgångsrik idrottare i Paralympics. Hon simmar fortfarande mycket. Vattnet är ett element där hon känner sig fri. Karlskrona, 2011-09-07.


Det är tidig gryning när trädgårdsmästare Lotta Persson kliver ur sin husvagn för att strax intill ge mat till sina får innan hon beger sig till Karlskrona centrum för att lägga gatsten. 2011-09-02.


På andra sidan tallheden slår vågorna mot klipporna. Varken oktoberkyla eller regn hindrar henne från att hitta den perfekta vinden. Emmi Roosling på Sandarna, Ingarö 2014-10-07.


Greta Thunberg leker med sin hund Moses under en fotografering för Rolling Stone Magazine i Långviksträsk naturreservat utanför Stockholm. 2019-01-02.


Jaqee flydde med sin familj från Uganda som 13-åring och bär med sig minnen av utsatthet som aldrig bleknar. Hon blev grammisnominerad för sitt debutalbum Blaqalixious där hon sjunger om att vara kvinna, svart och stolt. 2013-09-06 för Aftonbladet.


Förbundskapten Pia Sundhage möter pressen under en träning med det Svenska damlandslaget i Kanada under Fotbolls-VM. 2015-06-05 för Aftonbladet.


Cosmin Huela från Rumänien försörjer sin familj genom att spela på gatan i Sverige. För en månad sedan skadade han ryggen svårt i en bilolycka. Med svåra smärtor lever han nu i ett litet hus i byn Valeseca med sin fru och två barn. Rumänien, 2013-10-31 för Aftonbladet.


Seinabo Sey är artisten som står upp mot rasism och kroppsideal. Hon vägrar bedömas för sitt utseende eller färgen på sin hud – det viktiga är att i första hand vara människa. Hon kommer in nyvaken  till Aftonbladets studio med en hämtkaffe i handen 2015-10-19.


Ziss Stålhandske från Sölvesborg arbetar på en restaurang i Ny-Ålesund, Svalbard. Eftersom isbjörnar ofta vandrar runt i området har de som bor här geväret med sig när de vistas utomhus. 2016-08-09 för Aftonbladet.


I sitt sommarprat sa hon att ”en viskning kan upplevas starkare än ett skrik” och det är precis så jag upplever Anna Ternheim. Hon skriker inte utan låter musiken tala. Intervju för Aftonbladet, Stockholm 2015-11-10.