0019_susanne_stro%cc%88m

Epost →

Nyhet|2018.04.19 kl 10:17

#blekingebryggor

Konstnären Bengt Saltö donerar sin fyra kvadratmeter stora tavla ”Bryggan” till Blekinge museum. Det är en djupt personligt tavla; för Bengt representerar bryggan en närmast organisk del av livet vid havet. Han ser nu hur den gamla typen av bryggor försvinner och ersätts av Y-bommar och rätvinkliga bryggor och vill i sitt konstverk peka på det försvinnande kulturarvet.

Blekinge museum plockar nu upp denna tematik och Bengts donation blir grundvalen i projektet #blekingebryggor där vi gör ett försök att samla in bilder på dessa utrotningshotade bryggor innan de skattar år förgängligheten!

Vi söker nu alla som har egna minnen, känslor eller tankar kopplade till detta tema. Du kommer kanske vistas mycket på någon brygga i sommar? Vi vill då gärna samla in dina bilder av bryggor i Blekinge.

För den som använder instagram är det bara att tagga bilden med #blekingebryggor för att den skall ingå i vår insamling. Då ger du också museet rätt att införliva bilden i vår samling. Skriv också gärna en kort bildtext. Tid och plats är alltid viktigt och intressant.

Bilden kan även skickas till brygga@blekingemuseum.se

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.