0019_susanne_stro%cc%88m

Epost →

Pressinformation|2016.09.07 kl 09:26

Lekplatsen Grevagrundet stängd t.o.m. 30 september

Under museets öppettider kommer istället ”Skapande verkstaden” inne i museet stå redo för leksugna barn.

I våras och somras utsattes lekplatsen Grevagrundet för skadegörelse vid flera tillfällen. Nu satsar Blekinge museum på en renovering av lekplatsens befintliga delar – och kommer också med flera nyheter på området.

Blekinge museums lekplats Grevagrundet har varje år många tusen besökare, dagligen kommer flera dussin barn till den speciella lekplatsen som har livet vid kusten som tema. I våras och somras förstördes dock delar av lekplatsen nattetid; bland annat hoppades båten sönder, hästen och vagnen av trä skadades och alla fönster i stugorna och kvarnen har slagits ut flera gånger, även efter det att plexiglas satts in.

Men en reducerad och trasig lekplats kan förstås inte få bli slutresultatet i den här historien. Blekinge museum använder därför förstörelsen till något positivt och satsar på renovering och nybyggnation. Här ska finnas något för alla yngre barn, en lekfull introduktion till museet och något som gör att de vill komma tillbaka!

För att kunna genomföra ombyggnaden har Grevagrundet stängts av och kommer att hålla stängt september ut. Säkerhetsåtgärder kommer också genomföras för att undvika att de oönskade gästerna kommer tillbaka nattetid.

För mer information:
- Museipedagog Ola Palmgren, tel 0455-30 49 72, ola.palmgren@blekingemuseum.se

- Länsmuseichef Marcus Sandekjer, tel 0709-30 49 61, marcus.sandekjer@blekingemuseum.se

Tillbaka →

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.